Składniki:
(na 12 sztuk)
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru (może być brązowy)
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 duże jajko
- 1 rozpuszczona czekolada mleczna
1 szklanka mleka
1/2 szklanki rozpuszczonego masła
- wiśnie - świeże lub z kompotu, wydrylowane
- 330ml kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Składniki mokre roztrzepać w drugim naczyniu, a następnie wlać do suchych. Wymieszać niezbyt dokładnie, bawet bez użycia miksera, przy użyciu łyżki. Na koniec dodać wiśnie, wmieszać w masę. Podzielić łyżką na 12 papilotek, piec w 180'C około 20 minut. Wystudzić.
Śmietankę ubić na sztywno, dodając kakao i cukier puder. Udekorować powstałym kremem wystudzone babeczki.
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Takie proste słodkości na szybcika :)
Usuń