Przy okazji chciałam Was bardzo przeprosić, że było mnie ostatnio tu mniej. Niestety w najbliższym czasie tak będzie, szczególnie na początku lipca. Później postaram się być już bardziej systematyczna w blogowaniu. Ale pamiętajcie o mnie, zaglądajcie na bloga i fanpejdż, bo mam w zanadrzu wspaniałe przepisy i konkurs dla wszystkich moich czytelników.
Składniki:
- 330 ml śmietanki 30%
- 2 tabliczki czekolady - jedna mleczna, jedna gorzka
DODATKOWO:
- 200ml śmietanki 30%
- 2 śmietan- fixy
- 1 łyżka cukru pudru
- maliny do dekoracji
Przygotowanie:
Czekolady umieścić w metalowej misce, miskę nad garnkiem z gotującą się wodą, rozpuścić czekolady w kąpieli wodnej. Przestudzić.
Kremówkę ubić, powoli, cienkim strumykiem wlewać czekoladę do ubitej śmietany, delikatnie wymieszać. Przełożyć do kubeczków/ miseczek/ szklaneczek. Schłodzić.
Resztę kremówki ubić, pod koniec ubijania wsypać śmietan - fix i cukier puder, ubitą przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować mus. Dołożyć po malince i znów wstawić do lodówki.
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńZrobiony na weselny słodki stół :)
UsuńJak to pysznie wygląda! Aż zgłodniałam i chyba muszę sobie taki deser przygotować! :) Mniam <3
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę że się podoba :)
UsuńIle porcji wychodzi z tego przepisu
OdpowiedzUsuńTe kubeczki pokazane na zdjęciach były maleńkie, ale klasyczne pucharki wychodzą 2 - 3 sztuki.
UsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda mus w takich małych pojemniczkach! to mój ulubiony deser. Uwielbiam, że jest tak kremowy i aksamitny. Choć nie przyrządzam go zbyt często to zawsze sięgam po przepis https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-mus-czekoladowy/ Jak do tej pory zawsze mi się udawał i rodzinka zachwycona, polecam!
OdpowiedzUsuń