Składniki:
- 100g miękkiego masła
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 szklanki cukru
- 3/4 szklanki prażonego sezamu
- 1 jajko
- szczypta soli
Przygotowanie:
Masło zmiksować z cukrem i solą na puszystą masę, dodać jajko i znów zmiksować. Następnie dosypać mąkę z sodą i 1/2 szklanki sezamu, ponownie zmiksować. Uformować wałek, otoczyć w pozostałym sezamie. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić 2 godziny w lodówce.
Po tym czasie odkrawać po plasterku i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180'C około 15 minut. Wystudzić na kratce.
Na pewno wypróbujemy przepis :)
OdpowiedzUsuńhttp://claudiaandnadia.blogspot.com/
Koniecznie dajcie znać jak Wam smakowały! :)
UsuńBardzo fajny przepis ^^ Na pewno go wypróbuję w wolnej chwili ♥
OdpowiedzUsuńbe-different-blog.blogspot.com
Polecam, polecam! U mnie zniknęły ekspresowo :)
UsuńPrzepis będzie wypróbowany! :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :)
Usuń