Składniki:
(na 1 porcję)
- 2 łyżeczki suchych nasion chia
- 3/4 szklanki mleka migdałowego (może być też zwykłe, krowie)
- 1 łyżeczka ciemnego kakao
- 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu, cukru)
- 2 łyżki płatków migdałów do posypania
- dowolne ziarenka na spód szklanki (u mnie Migdałowy Przylądek od Ziarenkowo)
Przygotowanie:
WIECZOREM:
Ziarenka wsypać do szklanki, zalać mlekiem, zamieszać i odstawić do lodówki na całą noc.
RANO:
Napęczniałe ziarenka wymieszać łyżką, dosypać kakao, dosłodzić syropem z agawy lub miodem, zamieszać.
Do ładnej szklanki na spód wsypać trochę ziarenek (ok. 2 łyżki), przełożyć pudding, posypać płatkami migdałów (można je uprażyć, ja preferuję nieprażone). I podawać.
pyszny deser! na pewno bym się skusiła!
OdpowiedzUsuńChia dobra na wszystko :)
Usuńwspaniałe! uwielbiam deserki z chia!
OdpowiedzUsuńI jakie śliczne rureczki na zdjęciu, Gosiu :)
UsuńNie jadłam jeszcze niczego z tych ziarenek. Chyba czas nadrobić;) gdzie można je kupić?
OdpowiedzUsuńDeser wygląda pysznie:)
Są dostępne w sklepach na działach ze zdrową żywnością, ja swoje dostałam w ramach nagrody ze strony owocowyraj.eu
UsuńPolecam chię, zapycha, syci i smakuje cudownie!
Dzisiaj zakupiłam sobie paczuszkę:) zaczynam eksperymentować:))
UsuńI gratuluję wygranej:)
Ale zrobiłaś mi smaka, taki deser wygląda niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
wkomenda.blogspot.com
Chętnie się podzielę :)
Usuńojej, wygląda bardzo apetycznie! zjadłabym *o*
OdpowiedzUsuńByło pyszne, zapraszam do mnie następnym razem :)
UsuńNie znałam chia, także nice to meet you.
OdpowiedzUsuńJa chię znam od niedawna, byłam bardzo pozytywnie zaskoczona :)
Usuńrany, ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńwpadnij na nowy post i zrób klik w wishlistę jeśli możesz :)?
http://fashionelja.pl
Jasne! :) Zapraszam częściej :)
UsuńBardzo fajny przepis, na pewno go wykorzystam ♥ Nigdy nie znałam chia, ale bardzo mnie zainteresowało :)
OdpowiedzUsuńbe-different-blog.blogspot.com
Chia jest super! :)
Usuń