Składniki:
(na 6 sztuk)
- 250g mielonego twarogu
- 1/3 szklanki cukru
- 3 łyżki masła orzechowego
- 1 jajko
- 100ml śmietanki
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 6 łyżeczek kajmaku na wierzch
Przygotowanie:
W misce umieścić twaróg, jajko, śmietankę i cukier. Zmiksować krótko, do połączenia składników. Następnie dodać masło orzechowe, mąkę i siekane orzechy włoskie, znów krótko zmiksować.
Masę przekładać do papilotek, do pełna. Piec w 160'C około 30 minut. Wystudzić w piekarniku.
Zimne serniczki posmarować kajmakiem.
Przepiękna aranżacja, przepiękna!!!!
OdpowiedzUsuńDla mnie i tak Ty jesteś mistrzynią aranżacji :)
UsuńPodwójnie orzechowe? Biorę w ciemno! To moje ukochane smaki ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Szkoda,że nie mogę słodyczy :(
OdpowiedzUsuńWyglądają tak smakowicie !
yolooliwkaa.blogspot.com