Składniki:
- 1 szklanka startej cukinii
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka sody
- 1/3 szklanki oleju
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżki jagód goji
- 3/5 szklanki mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego
Przygotowanie:
Suche składniki wymieszać w sporej misce (czyli mąkę, cukier, sodę, wiórki).
Mokre składniki (cukinię, olej, mleko, ekstrakt) wymieszać osobno. Mokre składniki dodać do suchych, wymieszać łyżką, niezbyt długo i dokładnie.
Ciastem napełnić foremki muffinkowe do 3/4 wysokości (mogą być silikonowe lub klasyczne, wyłożone papierowymi papilotkami).
Piec w 180'C około 20 minut, do suchego patyczka.
Gotowe można polukrować, polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Uwielbiam cukinię i jagody Goji, wypróbuję ten przepis na pewno:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńhttp://better-life-by-ewelajna.blogspot.com/
Polecam, u mnie zniknęły bardzo szybko :) Chociaż o cukinii powiedziałam domownikom dopiero "po fakcie" :)
UsuńCudowne muffinki. Pewnie są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńByły bardzo smaczne! Nawet moja przedszkolinka się zajadała :)
UsuńCudowne muffinki. Pewnie są pyszne :-)
OdpowiedzUsuń