Dziś zapraszam na deser z moją ukochaną jaglanką i właśnie malinkami. Pycha! A jaka zdrowa pycha :)
Składniki:
- 300g malin
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki cukru (lub stevia, ksylitol)
- 2 galaretki malinowe lub pastelowe Wodzisław
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną zblendować. Dosłodzić, wymieszać. 200g malin również zblendować, dodać do kaszy, dokładnie wymieszać.
Galaretki rozrobić w 500ml wrzątku, odstawić do wystygnięcia, aż zaczną tężeć. Następnie 2/3 galaretek zmiksować z masą jaglaną.
Masę wyłożyć do pucharków, ułożyć maliny na wierzchu i zalać pozostałą galaretką. Schłodzić.
O jejku!!! Skąd masz takie deski ? I takie podstawki? :D Cuuudo!!!!!!! Przepiękne zdjęcia, jak zazdroszczę wszystkim balkonu czy ogródka, ja to muszę ratować się światłem z okna i tyle... :( Boskie te deserki!
OdpowiedzUsuń