Składniki:
MUS Z MANGO:
- 1 duże, dojrzałe mango
- 1/2 banana
- 1/3 galaretki o smaku mango-marakuja, rozpuszczonej w kilku łyżkach wrzątku
MASA:
- 250g mascarpone
- 200ml kremówki
- cukier puder do smaku
DODATKOWO:
- kilka biszkoptów
- herbata o smaku mango (np. Lipton)
Przygotowanie:
MUS:
Mango i banana obrać ze skórki, zblendować. Dolać galaretkę, wymieszać, schłodzić.
MASA:
Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać mascarpone, zmiksować.
SKŁADANIE:
Na dno szklaneczki położyć biszkopcik namoczony w herbacie, na to warstwę kremu, znów namoczony biszkopcik, krem i na wierzchu warstwa musu z mango.
Całość schłodzić w lodówce.
śliczne :) pewnie już szybko zniknęło :)
OdpowiedzUsuńU nas takie desery nie utrzymują się długo ;)
Usuńprezentuje się znakomicie!
OdpowiedzUsuńzapraszam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS
Mniam... pychotka
OdpowiedzUsuńUwielbiam mango, a w takim połączeniu smakuje wybornie :)
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam mango, a to niby tiramisu wygląda bosko!
OdpowiedzUsuń