Mój brat stwierdził, że smakują jak Corny, a Malwinka pochłonęła aż dwa kawałki.
Składniki:
(na blaszkę 20x20cm)
- 200g płatków owsianych pełnoziarnistych
- garść rodzynek
- puszka kajmaku orzechowego
- garść orzechów ziemnych
- 100g mieszanki Migdałowy Przylądek
Przygotowanie:
Kajmak przełożyć do rondelka i podgrzać, uważając, aby się nie przypalił.
Orzechy, ziarenka z mieszanki i płatki owsiane umieścić na patelni i podprażyć bez tłuszczu, aż będą złote i pachnące. Ostudzić. Przesypać do miseczki, dodać rodzynki, kajmak i wymieszać tak, aby wszystkie składniki rozprowadziły się równomiernie.
Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Po schłodzeniu pokroić na batoniki.
takie domowe batoniki najlepsze!
OdpowiedzUsuńFAJNIE ZE OWSIANE ;-)
OdpowiedzUsuńhttp://smykwkuchni.blogspot.com/
Bardzo lubię takie słodkie przekąski :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie cudne zdrowe a zarazem słodkie przekąski ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie - http://k24-7.blogspot.com/ :)
Przy okazji słodkich batonów można przemycić zdrowe płatki owsiane i bakalie, dziecię zajada, aż się uszka trzęsą ;)
OdpowiedzUsuńFajny przepis :)
OdpowiedzUsuńciekawy blog, będę zaglądać cześciej.
dodaję do obserwowanych!
http://tallkie.blogspot.com