Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych)
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 200g masła orzechowego solonego
- 3 łyżki miodu (u mnie gryczany)
Przygotowanie:
Wiórki i płatki połączyć w misce, dodać miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie i cierpliwie łyżką do powstania jednolitej masy.
Toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Gotowe wstawić do lodówki do stwardnienia.
Lubię takie słodycze :) Prosto, zdrowo i szybko. Fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńSłodkie, zdrowe, a co najważniejsze maja masło orzechowe, które uwielbiam! Pycha :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wyglądają smakowicie! Na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńSą naprawdę pyszne :) Polecam serdecznie :)
Usuń