Składniki:
(na małą keksówkę)
- 1 szklanka marchewki startej na drobnej tarce
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
- duża, porządna łyżka masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Przygotowanie:
Jajka zmiksować z cukrem na jasny kogel - mogel. Dodać mąkę z sodą, zmiksować. Następnie dodać tartą marchewkę, olej, przyprawy i masło orzechowe, chwilkę pomiksować do połączenia składników. Przelać do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (lub do silikonowej, jak w moim przypadku), piec w 180'C około 40 minut, do suchego patyczka.
Wystudzić, ewentualnie posypać cukrem pudrem.
wygląda naprawdę ciekawie!
OdpowiedzUsuńmuszę sobie podkraść Twój przepis i wypróbować :)
Odwdzięczam się za wszystko! :)
http://eye-shadoow.blogspot.com
Przepyszne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie na konkurs http://slodkieokruszki.blox.pl/2015/09/Konkurs-z-sosami-Folwark.html
(można zgłaszać przepisy zgłoszone na innych blogach)