Składniki:
- około 10-15 śliwek węgierek
- 1 jabłko ze skórką
- 1/2 szklanki płatków owsianych lub musli (u mnie musli Sante z jagodami goji)
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka miodu
- ewentualnie bakalie
Przygotowanie:
Owoce umyć, śliwki wypestkować, jabłko pozbawić gniazda nasiennego i pokroić na mniejsze cząstki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i posypać musli. Na wierzchu położyć łyżeczkę masła i polać całość miodem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C na około 20 minut. Mój deser troszkę się przypiekł, ale przyznam, że te przypalone owocki i sok były najlepsze z całego crumble :)
Można jeść na ciepło i na zimno, samo, z jogurtem, miodem, świeżymi owocami.
Pyszny pomysl na deser :)
OdpowiedzUsuńZdrowy i prosty :)
OdpowiedzUsuń