Przepis znalazłam na stronie sklepu InterMarche i zmodyfikowałam go.
Składniki:
FRUŻELINA:
- 250g mrożonych porzeczek
- 1/2 szklanki cukru (więcej lub mniej - według uznania)
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1/3 szklanki wody
DODATKOWO:
- pudding waniliowy Mlekoma (lub ugotowany budyń)
- 200ml śmietanki 36%
- 1 łyżka cukru pudru
- migdały do posypania
- biszkopty do wyłożenia dna
Przygotowanie:
FRUŻELINA:
Owoce rozmrozić. Rozmrożone przełożyć do rondelka, dolać połowę wody i cukier. Gotować, aż owoce porzeczki będą się rozpadać, część płynu odparuje a cukier się rozpuści. Wtedy skrobię rozmieszać z resztą wody, wlać do owoców. Pogotować, aż zacznie gęstnieć. Wtedy bezpośrednio do rondelka wsypać żelatynę, rozmieszać i zdjąć z ognia - nie może się zagotować. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
SKŁADANIE:
Na spodzie pucharków wyłożyć po biszkopcie. Na niech rozsmarować 3-4 cm warstwę puddingu następnie grubą warstwę frużeliny i ubitą na sztywno śmietankę z cukrem. Całość posypać migdałami. Schłodzić w lodówce.
Kochana! Pisalaś że włosy ci mocno wypadaja po ciazu kup koniecznie la roche posay kerium (koszt ok 150 z) drogie ale zahamuje wypadanie na 100%
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo, bardzo! Może dzięki temu nie wyłysieję do 30 roku życia ;)
Usuńojeju jak to pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie
https://truskawka1102.blogspot.com/2016/05/danie-japonskie-smazony-kurczak-z.html?showComment=1464464092019#c8042266740390466952
Fajnie łączy się smakowo :)
UsuńBardzo chętnie zajrzę :)
Też nie lubię porzeczek,dżem jeszcze jeszcze;)
OdpowiedzUsuńKinga Dobrowolska–blog Zapraszam kochani ♥
Tu jest coś jak dżem, bardzo smaczne! Oczywiście można użyć innych owoców :)
UsuńZjadlabym teraz! Przepis zapisuję. Również nie tknęłabym porzeczki na surowo :D
OdpowiedzUsuńUltra kobiecy blog o muzyce:
gitaraiszpilki.blogspot.com
Coś mają w sobie te porzeczki, że albo się je kocha na surowo, albo nie znosi ;)
UsuńMniam, wyglądają przepysznie. :)
OdpowiedzUsuńtzanetat.blogspot.com
Dziękuję :)
UsuńPrezentuje się świetnie :)
OdpowiedzUsuńhttp://malachowskaadrianna.blogspot.com
Wygląda to naprawdę smakowicie *.* Muszę skorzystać z tego przepisu :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
Polecam, polecam :)
UsuńI ja spróbuję! Poczekam na moje porzeczki.
OdpowiedzUsuńU mnie też ostało się kilka krzaczków, które razem z córką dokładnie obskubujemy ;)
UsuńPolecam :)
OdpowiedzUsuń