czwartek, 9 czerwca 2016

Zawijane szparagi

Od wielu lat dzikie szparagi rosły w kilku miejscach dookoła naszego domu, jednak nigdy nie zwracałam na nie większej uwagi. Wyrastały do wielkich rozmiarów wiechci i służyły jako ozdoba do bukietów ;) Jednak w tym roku poczytałam trochę i postanowiłam zrobić kilka pyszności z tych smakowitych pączków :)


Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 szparagów (obgotowanych)
  • 10 plasterków salami
  • 1 mała papryka


Przygotowanie:

Ciasto francuskie pociąć na równe kwadraty. Obgotowane szparagi i paprykę pociętą w paski zawinąć w plasterki salami, układać na cieście, zlepiać brzegi w kopertkę.
Piec w 180'C około 15 minut.


 

2 komentarze:

Author

authorCześć, mam na imię Kasia i lubię placki. Lubię piec placki i je jeść ;) Mam 26 lat, jestem żoną, mamą i wciąż niespełnionym cukiernikiem. Oprócz tworzenia słodyczy, co jest moją niewątpliwą pasją, doszkalam się w daniach wytrawnych. Mój wyuczony zawód (technolog żywności) zdecydowanie ułatwia mi to zadanie :)
Learn More ?



Łączna liczba wyświetleń