niedziela, 23 sierpnia 2015

Owocowe spring - rollsy

A gdyby tak tradycyjne, azjatyckie danie przerobić na słodką modłę? Co by z tego wyszło? Odpowiedź jest niezwykle prosta: wyszłoby pyszne, delikatne, owocowe i pełne witamin danie, które polubią wszyscy! Niezwykła odmiana od tradycyjnych sajgonek. Dla owocolubnych :)




Składniki:


  • 4 arkusze papieru ryżowego
  • 1/8 melona (dowolnego)
  • 2/3 banana
  • kilka zielonych, bezpestkowych winogron
  • kilka borówek
  • 1/2 brzoskwini lub nektarynki

Przygotowanie:

Papier ryżowy zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie, położyć na desce do krojenia, aby się uelastycznił. 
Owoce (które tego wymagają) obrać ze skórki, wypestkować, pokroić na drobniejsze kawałki. 
Na brzegu ułożyć po porcji mieszanych owoców, zawinąć najpierw dół, później boki, a na końcu zawinąć górę. 
Ułożyć na talerzu, ozdobić owocami, podawać od razu.




1 komentarz:

Author

authorCześć, mam na imię Kasia i lubię placki. Lubię piec placki i je jeść ;) Mam 26 lat, jestem żoną, mamą i wciąż niespełnionym cukiernikiem. Oprócz tworzenia słodyczy, co jest moją niewątpliwą pasją, doszkalam się w daniach wytrawnych. Mój wyuczony zawód (technolog żywności) zdecydowanie ułatwia mi to zadanie :)
Learn More ?



Łączna liczba wyświetleń