Składniki:
- 100g herbatników maślanych
- 50g rozpuszczonego masła
- 2 banany
- 1/2 puszki masy kajmakowej
- 1 gorzka czekolada (rozpuszczona)
- 300ml kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- starta czekolada
Przygotowanie:
Herbatniki zmielić na pył. Dodać masło, wymieszać na mokry piasek, wylepić nim dno i boki formy na tartę. Schłodzić w lodówce.
- Kajmak wymieszać z rozpuszczoną czekoladą, wyłożyć na ciasteczkowy spód.
- Banany obrać ze skórki, pokroić na średniej grubości plasterki, ułożyć na czekoladowym kajmaku.
- Śmietankę ubić na sztywno dodając cukier puder, wyłożyć na banany, posypać startą czekoladą. Schłodzić porządnie w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz