Szyszki to wspaniałe wspomnienie z dzieciństwa. Kiedy je robię, przypomina mi się moja mama i jej zachwycające wypieki.
Szyszki to jeden z tych deserów, których nie da się zjeść w hurtowej ilości, ponieważ są megasłodkie. Na pewno zasmakują Wam i Waszym gościom :)
Składniki:
- 800g krówek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki wody
- 1 ½ opakowania ryżu preparowanego
Przygotowanie:
Krówki (obrane z papierków ;)) włożyć do garnka, dodać masło i wodę, rozpuścić.Do gorących krówek wsypać ryż preparowany, wymieszać dużą, drewnianą łyżką. Odstawić do przestygnięcia (muszę ostygnąć na tyle, aby dało się włożyć w masę dłonie). Rękami (koniecznie zwilżonymi wodą) formować wrzecionka lub kulki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz