Składniki:
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka miodu
- 2-3 jabłka
- 2 łyżki jagód goji
- 1 łyżka miodu
- 1/2 małego jogurtu greckiego lekkiego
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Kaszę opłukać na sicie obficie najpierw gorącą, a później zimną wodą. Przełożyć do garnka, zalać mlekiem i gotować, aż wchłonie cały płyn, około 15 - 20 minut. Przestudzić, wymieszać z miodem.
Jabłka obrać, dodać jagody, przełożyć do małego garnka, podgrzewać często mieszając, bo łatwo się przypalają. Delikatnie ostudzić, dodać miód.
Do miseczki nałożyć kaszę, jabłka, na środku jogurt, całość posypać cynamonem.
Mniam pysznie. Uwielbiam takie śniadania :-)
OdpowiedzUsuńMniam pysznie. Uwielbiam takie śniadania :-)
OdpowiedzUsuńJa pokochałam kaszę jaglaną :)
Usuńkażda kasza ma coś w sobie,idealne na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńKasze są pyszne :)
Usuń