Składniki:
- 200g herbatników
- 200g wiórków kokosowych (+trochę do obtoczenia)
- 200g mleka w proszku
- 100g miękkiego masła
- 3-4 łyżki mleka płynnego
- 120g cukru pudru
- ewentualnie migdały do środka
Przygotowanie:
Herbatniki pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem do mięsa na drobne okruszki, wsypać do miski. Dodać mleko w proszku, cukier, kokos, płynne mleko, masło. Wszystko zmiksować do osiągnięcia jednolitej masy. Brać w rękę po porcji masy, ewentualnie wkładać w środek po migdale, toczyć kulki wielkości oryginalnych trufelków. Obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.
Uwielbiam te małe kokosowe słodkości :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te małe kokosowe słodkości :-)
OdpowiedzUsuńTak jak my! :)
UsuńUwielbiamy kokos! Przepis wypróbujemy! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy,
MR&MRCHANEL/ www.mrandmrchanel.blogspot.com
Ile wychodzi sztuk? :)
OdpowiedzUsuńW zależności od wielkości, około 25-30.
UsuńJeśli podaje Pani przepis to proszę go najpierw sprawdzić.Z podanej gramatury to wychodzi suche COŚ.Prosze spojrzeć na oryginalny przepis.
OdpowiedzUsuń