wtorek, 12 kwietnia 2016

Wiosenna sałatka z serem Lazur

Uwielbiam wiosnę. To wyczekane ciepełko, słońce, dłuższy dzień, ciepły wiatr... To, za co kocham wiosnę mogłabym wyliczać w nieskończoność. I właśnie o takiej porze roku, poza tradycyjnymi daniami, słodkościami, nachodzi mnie ochota na lekkie sałatki i sałaty. Ta przekąska jest pyszna i łączy w sobie wiele smaków, a wymaga niewielu składników i minimalnej pracy. Pyszna i szybka!



Składniki:
  • duża garść roszponki
  • 5 czarnych oliwek
  • mały kawałek sera z niebieską pleśnią Lazur
  • 2 rzodkiewki
  • kilka kwiatów forsycji i bratków
  • odrobina oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Sałatę, rzodkiewki i kwiaty delikatnie umyć i osuszyć. Sałatę włożyć do miseczki. Rzodkiewki pokroić w cieniutkie plasterki, ser w małe kawałki, oliwki na cztery wzdłuż. 
Resztę składników ułożyć na roszponce, skroić oliwą. Podawać od razu.


 

3 komentarze:

Author

authorCześć, mam na imię Kasia i lubię placki. Lubię piec placki i je jeść ;) Mam 26 lat, jestem żoną, mamą i wciąż niespełnionym cukiernikiem. Oprócz tworzenia słodyczy, co jest moją niewątpliwą pasją, doszkalam się w daniach wytrawnych. Mój wyuczony zawód (technolog żywności) zdecydowanie ułatwia mi to zadanie :)
Learn More ?



Łączna liczba wyświetleń